Vaak gegeven antwoorden

Heb je een vraag over HalloFotograaf.nl? Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag hier al vermeld. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Stel je vraag dan via het contactformulier.

algemeen

 • Wat is HalloFotograaf?+

  HalloFotograaf is dé website voor het vinden van een professionele fotograaf. HalloFotograaf is het platform waarop fotografen zich presenteren met een persoonlijke profielpagina. Als opdrachtgever kun je eenvoudig fotografen vergelijken en vervolgens heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte bij hen aanvragen. Je kunt ook een prikbordbericht plaatsen met je opdracht, zodat fotografen jou kunnen benaderen. HalloFotograaf werkt alleen samen met professionele fotografen.

 • Waar onderscheidt HalloFotograaf zich in ten opzichte van andere websites?+

  HalloFotograaf heeft alles wat je als bezoeker nodig hebt om een goede keuze te maken samengebracht op 1 site. Wij vinden transparantie en gemak voor jou als bezoeker het grootste goed! Een groot aantal fotografen met contactgegevens, gemiddelde uurtarieven en fotoalbums van hun dienstverlening helpt je je keuze makkelijker te maken. Mis je iets, laat het ons weten via het contactformulier.

zoeken

 • Voor wie is de zoekfunctie bedoeld?+

  De zoekfunctie is bedoeld voor particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar een fotograaf voor hun opdracht.

 • Hoe werkt het zoeken?+

  Geef aan waarvoor en waar je een fotograaf nodig hebt en klik op de knop 'Zoeken'. Je krijgt vervolgens een lijst met resultaten te zien die aan jouw criteria voldoen. Vanuit de zoekresultatenpagina kun je de profielen van de gevonden bedrijven bekijken.

 • Ik heb een geschikte fotograaf gevonden. Hoe neem ik contact op?+

  Contact opnemen gaat heel eenvoudig en is altijd vrijblijvend. Via de profielpagina van de fotograaf kun je een offerteverzoek indienen of een terugbelverzoek achterlaten. Geef een duidelijke omschrijving van de opdracht; hoe specifieker de details, hoe gerichter de fotograaf kan zijn in zijn of haar reactie.
  Wil je liever zelf contact opnemen? Dat kan, de contactgegevens van de fotograaf staan namelijk ook op het profiel vermeld zodat je ook zelf contact met hen kan opnemen.

offertes

 • Hoe vraag ik een offerte aan?+

  Geef aan waarvoor en waar je een fotograaf nodig hebt en klik op de knop 'Zoeken'. Je krijgt nu een lijst met zoekresultaten te zien die aan jouw criteria voldoen. Bekijk de profielen van de verschillende fotografen en voeg maximaal 10 fotografen toe aan je offertelijst.
  Vul je contactgegevens in en geef zoveel mogelijk velden in, geef ook een duidelijke omschrijving van de opdracht; hoe specifieker de details, hoe gerichter de fotograaf kan zijn in het uitbrengen van zijn of haar offerte. Door op de knop 'verzenden' te klikken verstuur je het verzoek naar de door jou geselecteerde.

 • Ik heb een aantal offertes ontvangen. Ben ik verplicht een van de offertes te accepteren?+

  Nee, deze service is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. Het is wel zo netjes om de opdrachtgever te laten weten dat je niet voor hem kiest.

 • Ik heb een offerte aangevraagd maar nog geen reactie ontvangen van de fotograaf(s).+

  Afhankelijk van je opdracht kan het zijn dat de fotograaf iets meer tijd nodig heeft om de offerte op te maken. In de regel gaan wij er vanuit dat het merendeel van de fotografen binnen 24 uur in ieder geval contact met je opneemt. Vaak is dit al direct in de vorm van een offerte en soms is dit om meer informatie bij je op te vragen zodat de offerte beter op je behoeften afgestemd kan worden.

 • Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen en ontvangen van offertes?+

  Nee, het aanvragen en ontvangen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend.

prikbord

 • Hoe kan ik een opdracht plaatsen?+

  Je kunt een opdracht plaatsen op de pagina Prikbord, door te klikken op de link 'plaats een opdracht'. Vul vervolgens zo veel mogelijk velden in, zodat de fotografen een goed beeld kunnen vormen van de opdracht. Geef ook een duidelijke omschrijving van de opdracht; hoe specifieker de details, hoe gerichter de fotograaf kan zijn in zijn of haar reactie. Controleer de gegevens goed en klik op de knop 'Verzenden'. Je ontvangt vervolgens een e-mail met activatielink op het door jou opgegeven e-mailadres. Wanneer je op de activatielink klikt, wordt je bericht op de pagina 'Prikbord' geplaatst.

 • Moet ik betalen om een opdracht te plaatsen?+

  Nee, het plaatsen van opdrachten is gratis.

 • Wie kunnen er op mijn opdracht reageren?+

  Alleen fotografen met een account op HalloFotograaf.nl kunnen op jouw opdracht reageren.

 • Waar worden de reacties op mijn opdracht getoond?+

  Je ontvangt reacties op je opdracht uitsluitend op het door jou opgegeven e-mailadres. Reacties van fotografen worden nooit publiekelijk op de website getoond.

 • Kan ik mijn opdracht aanpassen (zodat het weer bovenaan komt te staan)?+

  Nee, het aanpassen van je opdracht is niet mogelijk.

 • Kan ik mijn opdracht sluiten?+

  Ja, dat kan. In de e-mail die je ontvangt na plaatsing van de opdracht, vind je een link onder het kopje 'Bericht sluiten'. Klik op deze link om het plaatsen van reacties uit te schakelen.

 • Mag ik zo veel opdrachten plaatsen als ik wil?+

  De redactie van HalloFotograaf.nl houdt in de gaten of de opdrachten op een normale manier en volgens de geldende normen en waarden worden ingezet. Wanneer het gebruik hier naar de mening van HalloFotograaf.nl om wat voor reden dan ook van afwijkt, is HalloFotograaf.nl gerechtigd het bericht te verwijderen en het daartoe gebruikte e-mailadres te blokkeren. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen we naar onze Algemene voorwaarden.

 • Wordt mijn e-mailadres vertrouwelijk behandeld?+

  Ja, je e-mailadres wordt nooit getoond; niet op de website en ook niet aan de fotografen die op je prikbordbericht reageren. Je e-mailadres wordt alleen kenbaar gemaakt aan de fotografen bij wie je een offerteopdracht hebt aangevraagd, of wanneer je het contactformulier op de profielpagina van een fotograaf invult.

overige

Deel deze pagina

Opdracht plaatsen

Op zoek naar een fotograaf? Plaats dan gratis je opdracht en ontvang direct reacties van fotografen die jouw klus kunnen klaren.

Plaats je opdracht

Uitgelicht profiel

Elsbeth Hoekstra Photography

Elsbeth Hoekstra Photography
Algemeen | Groningen

Fotograaf met meer dan 10 jaar ervaring. Ik ben een professioneel fotograaf en heb mijzelf gespecialiseerd in bedrijfsfotografie, portret fotografie e...

Naar profiel
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Toevoegen aan offertelijst Kies de gelegenheid waarvoor je een offerte wilt aanvragen bij:
Hoveniersbedrijf Sander Braat
Toevoegen niet mogelijk Het is niet mogelijk om deze fotograaf aan je offertelijst toe te voegen, omdat de geselecteerde gelegenheid [[dienst]] niet door deze fotograaf wordt aangeboden. Annuleer of wis je offertelijst en kies een nieuwe gelegenheid.